Taku, een Japanse omakase heeft zijn deuren geopend in het hart van Londen, Mayfair. Het restaurant zal worden geleid door chef-kok Takuya Watanabe, voorheen van Jin, de eerste sushi-omakase in Parijs die een Michelin-ster ontving, en opgericht door de beroemde Londense restaurateurs de Leong Family, met de broers Geoff en Lucas die samen met hun vader het restaurant oprichtten. . Taku is een ervaringsgericht restaurant waar volledige interactie met de chef-koks het theater van de keuken zal laten zien. Het restaurant met 16 couverts belicht de beste ingrediënten die de Britse eilanden te bieden hebben in een traditionele maar toch moderne omakase-setting.
Gelegen aan Albemarle Street, zal Taku zich concentreren op de geest van omakase: de beslissing respectvol aan de chef overlaten. Daarom wordt er een dagelijks wisselend degustatiemenu bereid met alleen de meest verse en lokaal geproduceerde ingrediënten om u mee te nemen op een onvergetelijke eetervaring. Het menu zal gebaseerd zijn op seizoensproducten, waarbij de beste ingrediënten en dagelijkse vangsten worden geselecteerd. Er zullen drie menu’s zijn: het lunchmenu voor £ 180 met 17 gangen, het Signature-menu met 20 gerechten voor £ 280 en het Prestige-menu voor £ 380 met ingrediënten zoals kaviaar, truffel en extra gangen.
Met een vast menu heeft Chef Taku de tijd om de gerechten te bereiden edomae stijl. Beschouwd als de meest traditionele vorm van sushi maken, bestaat de methode uit het drogen van de vis en dateert uit de tijd dat sushi in de Japanse hoofdstad Edo – nu Tokio genaamd – door straatverkopers als tussendoortje werd verkocht en in azijn werd bewaard om het te bewaren. van bederven. Vandaag de dag blijven toonaangevende sushichefs deze techniek gebruiken om de vis te bewaren wanneer deze op zijn verst is en stelt ze in staat om de verborgen umami-smaken zachtjes naar voren te brengen als je de vis gewoon snijdt en serveert.
De drankenlijst bevat een scala aan fijne en zeldzame wijnen en champagnes en speciale sakes, geselecteerd door de sommelier, Bowie Tsang, om elke gang perfect te complementeren. Elementen van hout en natuursteen aangevuld met een waterval van licht maken dit een van de meest intieme en heerlijke eetervaringen in het VK
Takuya (Taku) Watanabe begon zijn carrière in sushi voor het eerst op 19-jarige leeftijd in Japan. Na een opleiding van drie jaar in een traditioneel Kaiseki-restaurant, verfijnde hij vervolgens zijn sushi- en Japanse culinaire vaardigheden totdat hij chef-kok werd bij Jin Paris, waar hij in het eerste jaar een Michelin-ster behaalde, die hij al 10 jaar bekleedt.
Over de opening gesproken, Chef Taku zegt: “Het is al geruime tijd een droom van mij om een omakase-restaurant naar Londen te brengen vanwege de toegang van Groot-Brittannië tot de hoogwaardige lokale vis en schaaldieren die verkrijgbaar zijn aan de Britse kusten – een integraal onderdeel voor het maken van sushi. Ik ben heel blij dat ik mijn gerechten kan delen met de mensen van Mayfair in zo’n intieme eetervaring. ”
Geoff Leong, medeoprichter van Taku, merkte op: “Onze familie heeft de afgelopen vier decennia een belangrijke rol gespeeld bij het naar Londen brengen van de Oost-Aziatische keuken, sinds mijn vader en oom Zen hebben opgericht – een groep Aziatische restaurants met vestigingen in Chelsea, Mayfair en Hampstead. We hebben altijd al de grens willen verleggen van de perceptie van Aziatisch eten in het VK door de creativiteit van onze chef-koks en we zullen dezelfde ethos toepassen op Taku – nu het enige Japanse restaurant in onze portefeuille – waar diners worden achtergelaten in Chef Patron Taku’s deskundige handen”.
Lucas Leong, mede-oprichter, merkte op: “Ik ontmoette Chef Taku in december 2021 toen ik Jin Paris bezocht voor de lunch. Ik had veel goede dingen over Chef Taku gehoord, maar mijn maaltijd overtrof mijn verwachtingen. Naar mijn mening kan elke goede sushichef goede sushi maken, maar wat het goede van het beste onderscheidt, zijn de verfijnde details in elk stuk. De rijst van chef-kok Taku is uniek voor hem, omdat deze bestaat uit zijn eigen azijn- en zoutsamenstelling. Elk stuk sushi is gemaakt met de perfecte verhouding rijst, azijn tot zout en Chef Taku’s eigen mix van sojasaus, waardoor Chef Taku’s sushi onderscheidend en gedenkwaardig is. Na het chatten vormden we een vriendschap – toen begon het idee voor Taku”.
Taku opent op 16 november van 12.30 – 15.30 uur voor de lunch van woensdag – zaterdag; en voor twee dinersessies per avond, 17.30 uur en 20.30 uur, dinsdag – zaterdag. Zondag en maandag gesloten.