Vorig jaar nam Fishtown Pickle Project de eeuwenoude feesttraditie Feest van de Zeven Vissen over en creëerde iets van zichzelf: de Feest van de zeven augurken – een vakantiecocktailfeest met zeven op augurken gerichte gerechten gecombineerd met wijnen. Het was zo’n hit dat ze niet alleen twee zitplaatsen toevoegden en walk-ins accepteerden, maar ze eindigden met een wachtlijst van bijna 200 personen. Ze hadden zoveel vraag dat ze ook zeven verschillende soorten augurken in een potje gooiden voor een versie voor thuis, getiteld ‘Pickle Party Mix’.
Dankzij het succes van het inaugurele evenement brengen Niki Toscani en Mike Sicinski, eigenaren van Fishtown Pickle Project, het voor een tweede jaar terug. Op dinsdag 20 decezal Fishtown Pickle Project samenwerken met Paffuto Philly en Mural City Cellars om de Feest van de zeven augurken: Gabagool-editie. Er zijn vier getimede zitplaatsen (elk 90 minuten), beginnend om 17.00 uur, met de laatste zitplaatsen om 21.30 uur. Het evenement vindt plaats in de pop-uplocatie van Mural City Cellars op 2146 E. Susquehanna Street in Fishtown.
“Het evenement van vorig jaar was geweldig en de reacties waren totaal onverwacht”, aldus Toscani. “We wisten dat het een leuk en uniek evenement zou worden, maar het ontplofte op een manier die we ons nooit hadden kunnen voorstellen. Het trok niet alleen onze aandacht, maar we waren ook heel blij om bewustzijn en geld in te zamelen voor Magee Rehab! Dankzij de vele vraag moesten we het dit jaar absoluut terugbrengen, maar met een heerlijke draai om het interessant te houden. We zijn verheugd om dit jaar met Paffuto Philly en Mural City Cellars samen te werken en geld in te zamelen voor Philabundance.”
Het feest van dit jaar zal een nieuw menu bevatten met zeven augurk-centrische kleine schotels met een Italiaans thema in samenwerking met Paffuto Philly, het culinaire team van Jake Loeffler en Dan Griffiths dat heerlijke Italiaanse gerechten en lekkernijen serveert. Het menu bevat charcuterie, caprese, arancini, pasta, zeevruchten en desserts met lokale ingrediënten, samen met innovatieve ingemaakte gerechten.
Er zal ook een pop-up cadeauwinkel zijn tijdens het evenement, met cadeaumanden, potten met augurken, flessen wijn van Mural City Cellars en speciale artikelen van Paffuto Philly die te koop zijn.
Tickets zijn $ 55 per stuk, met een 3-glazen wijnarrangementoptie voor een extra $ 20, en kunnen worden gekocht bij http://fishtownpickles.com vanaf dinsdag 29 novembere. Een deel van de opbrengst van alle verkopen komt ten goede aan Philabundance namens Preston & Steve’s Camp Out for Hunger op WMMR.
Fishtown Pickle Project werd in 2018 gelanceerd door chef-kok Mike Sicinski en diëtist Niki Toscani nadat ze handgemaakte augurken hadden geschonken aan hun bruiloftsgasten. Hun kleine batches zijn doelbewust gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten en gedurfde smaken, waar mogelijk komkommers en andere producten van lokale boerderijen, zoals Muzzarelli Farms in Vineland, New Jersey.